APIkultura

 ZDRAVILNA TERAPIJA V ČEBELNJAKU

Api komora (vdihavanje zraka iz čebeljega panja v komori), aerosol

je ena od oblik alternativnega zdravilstva. Njen namen je vplivati na človekovo zdravje in počutje.

Mikroklima čebelnjaka (Api komore) nadvse ugodno vpliva na človekovo psihofizično počutje, prav tako pa ob tem vdihovanje kondenziranega aerosola blaži simptome alergije na cvetni prah. Za lažje razumevanje;  pašne čebele nabirajo v naravi nektar, vosek, propolis in cvetni prah.                                                                                                                                                Ko čebela prinese nabrano v panj, to medičino preda panjskim čebelam, pri tem se izloča kondenziran zrak nabranega. Vonjave se izločajo preko vonjalnih žlez in omogočajo komunikacijo med čebelami ter služijo pri obrambi.

 IZVAJANJE aerosolne terapije v čebelnjaku

Med vsakodnevno terapijo, ki bi morala v povprečju trajati šest do osem dni, biva posameznik v čebelnjaku vsaj dvajset minut. Terapija nadvse ugodno vpliva na psihofizično počutje ljudi,  zaradi pozitivnega bioenergetskega  naboja v bližini čebel .          Pomirjevalno delovanje na prisotnega v čebelnjaku pa je opaziti tudi zaradi božajočega zvoka oziroma zelo prijetnega šelestenja in šumenja čebel v panju.

Čebelnjak, ki ga bomo uporabili za terapijo, bo imel prostornino 2 kubičnih metrov in bo za zrak neprepustno zaprt. Prostornina mora biti čim manjša, da zrak prihaja le skozi čebelje panje in ne z drugih strani, skozi druge stene. Imel bo zunanje površine zapolnjene s panji, steklene površine pa bodo obrnjene proti soncu, da bo temperatura v čebelnjaku dosegla najmanj 25-30 stopinj.                                                                                                                                  Poleti, pri višjih temperaturah, pa bo komora hlajena s podtalnimi vodami za simuliranje klime v panju. Vsi panji bodo po starem slovanskem običaju v deblu, tako bomo pričarali delček zgodovine slovenskega čebelerstva. V čebelnjaku ne bo inštaliranih električnih napeljav.

V njem ne bo dovoljena uporaba mobilnih in drugih naprav, saj bi tako izničili pozitiven naravni energetski naboj bližine čebel. Komoro smo izolirali pred zunanjimi vplivi elektosmoga.

Pred in po izvajanju terapije bomo delali meritve in analize učinkov terapije .

Ali so krivi mobilni telefoni?

Po opisu v članku časopisa The Independent (britanski nedeljski časopis), se čebele izgubijo zaradi radiacije (sevanja) mobilnih telefonov. Iz tega vzroka ne najdejo več nazaj v svoje panje, v katerih tako ostanejo le matica, izležena jajčeca in med.

Ena izmed študij Univerze v Landau, je, kot piše časopis Bild, to domnevo že potrdila. Raziskava, ki smo jo opravili sami, pa je pokazala, da so čebele zaradi sevanja telefona in vseh ostalih sevanj, tudi veliko bolj nervozne.

Vpliv človeka na čebelo

Čebele in ljudje smo del narave. Pri posegu v naravo smo sprožili neravnovesje v njej.  Čebele moramo obvarovati pred ljudmi, le na tak način bomo pripomogli k obstoju človeštva.

Na čebelo negativno vplivamo z elektrosmogom (NEVIDNI mikro signali, ki motijo njihovo orientacijo, pri navigaciji v naravi) in škropili v kmetijstvu (fitofarmacevtska sredstva, ki se uporabljajo za večji izkoristek “kulturnih” rastlin – žito, koruza, itd.).

Ali ste vedeli?

Ameriški zdravnik W. G. Peterson iz Oklahome je preizkusil 22. 000 asmatikov desenzibilizirati na cvetni prah, tako da jim je dajal med s kraja, kjer je bolnik živel. Z vsakodnevnim uživanjem žličke medu se je pri 90 % bolnikov stanje popravilo ali pa so »ozdraveli«, oziroma so bili desenzibilizirani in niso bili več preobčutljivi na cvetni prah.                                               

Samo naraven in neobdelan med vsebuje v vsakem primeru cvetni prah, na katerega bolnikova sluznica v nosu in sapnicah reagira z izcedkom iz nosu ali z asmatičnim napadom.

Ker je med lepljiva snov, zadrži tudi druge delce prahu, ki lahko povzročijo vnetje in krče sapnic ( bronhospazem), zato ni niti odločilno, na kateri posamezni cvetni prah reagira, saj med vse te možne povzročitelje tako ali tako vsebuje.

Zaradi tega spoznanja menim, da bi s komoro, ki jo ponujamo,  pripomogli asmatikom in drugim ljudem, ki imajo težave z dihali. Ponudili bi jim zadostno količino medu, ki je potreben za desenzibilizacijo (odpravo preobčutljivosti) posameznika in vdihovanje zraka iz čebeljega panja (aerosol).

Naši cilji so:

– izdelovati in servisirati  api kulturne panje z namenom, da jih dajemo v najem ljudem s tovrstnimi težavi in jih postavimo v njihovo domačo okolico

– Zaščititi čebele pred nevidnimi elektro-magnetnimi sevanji in zmanjšati elektrosmog

– povečati število čebeljih družin in ohraniti ravnovesje v naravi

– najti naravi prijazno metodo za zatiranje bolezni, ki jih prenaša zajedalec varoja destructor, ki je tudi največji prenašalec bolezni, iz čebele na čebelo

Ali ste vedeli?

Po kriterijih avtorja »O Bio energiji«, so zdravilci osebe z dokazanimi zdravilnimi učinki, zato so bili skozi tisočletja obravnavani kot polbožanska bitja. Pri tem je seveda  potrebno potegniti jasno ločnico med zdravilci na eni strani in mazači, šarlatani ter samozvanimi bioenergetiki in nekaterimi drugimi alternativci, ki teh sposobnosti dejansko nimajo. Tudi današnji zdravniki sposobnosti zdravilcev večinoma nimajo.
Zdravilci na etiketo o alternativni medicini odgovarjajo z vrnjeno žogico. Njihovi predniki so še pred »nastankom« uradne medicine tisočletja  zdravili z bioenergijo. Zato menijo, da je uradna medicina alternativa njim in ne obratno.

Komunikacija med čebelami in cvetovi

V nedavni študiji univerze v Bristolu, objavljeni v Science Express-u, so znanstveniki dali elektromagnetne detektorje v opraševalce cvetja z namenom, da bi opazovali veliko romantiko pomladi in ugotovili, če električni signali, ki jih oddajajo tako čebele kot cvetje, pripomorejo h komunikaciji.

Prav tako so opazovali vedenje čebel in prišli do nekaj zanimivih ugotovitev. Odkrili so, da cvetlice povedo čebelam specifične podatke, vključno s tem, koliko cvetnega prahu imajo, če jih je pred kratkim obiskala druga čebela in katera vrsta cvetja so. Cvetlice učinkovito komunicirajo s čebelami in jim s tem pomagajo pri delu, ki ga opravljajo.

Komunikacija med čebelami in cvetovi

Raziskovalci na univerzi v Bristolu so odkrili tudi, da čmrlji lahko razlikujejo med različnimi vrstami cvetja z bolj razsodno uporabo cvetličnih električnih polj. Medtem ko so običajno rastline negativno nabite, lahko čebele med letenjem dosežejo naboj do 200 voltov.           Ko pristanejo na cvetu, ta električni naboj pomaga čebeli in cvetu med njunim »pogovorom«. To električno razmerje še ni v celoti razumljeno, ker znanstveniki ne vedo, kako čebele in cvetlice zaznavajo električna polja.

 

 

Viri in literatura

Knjige:

– Zdravljenje z bio energijo ? : Človek v vesolju; prof.dr.Radovan Starc

– Slovensko čebelarstvo v tretje tisočletje 2 ; Čebelarska zveza Slovenije 2011

– Peter Kapš, 2012

Internetni viri:

–      www.czs.si, februar 2014

–      sl.wikipedia.org, februar 2014

–      www.http://papa.rkc.si/blog/?p=131, marec 2014

–      http://wearechange.si/bioelektromagnetika-cebele-in-cvetje-komunicirajo-z-uporabo-elektricnega-polja-ugotovili-znanstveniki/, marec 2014

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja